Over KUNSTwerkt

Steeds meer ondernemers, organisaties en overheden zoeken nieuwe wegen om te innoveren of zich te profileren. Kunstenaars kunnen daarbij een rol van betekenis spelen.

Cadeau van Burgers Zoo aan de stad Arnhem, ter ere van hun jubileum en eerdere contact met kunstenaar Florentijn Hofman (na bemiddeling van KUNSTWwerkt)

Het Feestaardvarken van kunstenaar Florentijn Hofman, een cadeau van dierentuin Burgers' Zoo aan de stad Arnhem. Dit project is tot stand gekomen met inzet vanuit KUNSTwerkt.

Met KUNSTwerkt brengt Cultuur Oost kunstenaars en bedrijven bij elkaar om samen tot innovatieve ideeën te komen. En deze om te zetten in uitvoerbare producten of projecten.

KUNSTwerkt levert beide partijen iets op. Bedrijven kunnen zich onderscheiden door de innovatieve kracht. En kunstenaars verzilveren hun beeldkracht. Logisch dus dat we inmiddels in onder meer landschap, toerisme en stedenbouw werken.

KUNSTwerkt introduceert kunstenaars bij ruimtelijke, bedrijfsmatige en sociale vraagstukken.

Wij begonnen KUNSTwerkt als pilot om betaalde opdrachten te creëren voor kunstenaars. Inmiddels hebben wij veel expertise opgebouwd. We krijgen spannende opdrachten op tafel en vinden daar de juiste samenwerkingspartners bij. Wij zijn thuis in het opsporen van interessante opdrachten en het vinden van de juiste kunstenaars, in het opstellen van onderzoeksvragen en opdrachtbeschrijvingen en in de procesbegeleiding van ontwerp tot oplevering.

Wij koppelen kunstenaars aan bedrijven, kennisinstituten, musea, overheden, projectontwikkelaars en ziekenhuizen.
Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag