De Heikamp + Mothership

Al langer had Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp en het Klimbos, het idee in zijn hoofd voor een attractief belevingspad in Ruurlo. Een pad met een bijzonder thema en langs unieke locaties rond de Baakse Beek.

2017-07-03-PHOTO-00000003-960×385-2
Hoe vergroot je de toeristische potentie van Ruurlo en omgeving?

Hij ziet een pad voor zich waar het thema ‘liefde’ op verschillende manieren tot uitdrukking komt. Via KUNSTwerkt stuitte hij op Mothership. Samen met deze kunstproducent onderzocht hij hoe de Baakse Beek de verbindende schakel kan zijn voor een route, bestaand uit fraaie plekken in het landschap gekoppeld aan unieke belevingsmomenten die verwijzen naar de liefde.

Elke plek moet een eigen love-seat krijgen met een eigen thema en een daarbij passend uniek ontwerp. Zo worden de kwaliteiten van de streek in beeld gebracht en vormt het totaal een uniek platform: een voedingsbodem waarop oude tradities en verhalen tot nieuwe (culturele) rituelen kunnen uitgroeien.

Het kunstenaarscollectief BLISS zorgde bij de feestelijke aftrap van dit initiatief voor een ‘liefdevolle ontvangst’ in Ruurlo.

 

Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag