De Waalboog + Marloes Meijburg

Bij locatie Joachim en Anna wordt belevingsgerichte zorg en dienstverlening in een huiselijke sfeer geboden: in de vorm van kortdurende en langdurige verpleeghuiszorg, dagbehandeling voor ouderen en jong dementerenden met psychogeriatrische zorgvragen en palliatieve zorg.

image
Hoe is de entree van een zorginstelling te veraangenamen?

Bij een appartementencomplex voor jong dementerenden bevindt zich een blinde muur, die op negatieve wijze sfeerbepalend is. De vraag is een bewerking te bedenken die samen met de bewoners tot stand komt en een gunstige invloed heeft op hun welbevinden.

Er ontstond een intensieve samenwerking tussen kunstenaar Marloes Meijburg en de bewoners, die input gaven voor compositie, sfeer en kleurstelling. Naast een investering van de Stichting Vrienden van de Waalboog werden subsidies toegekend! Niet alleen het resultaat, maar ook de unieke samenwerking met bewoners bepaalde het succes van dit project.

joachim en anna
Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag