Gemeente Nijmegen + Observatorium

Nijmegen is bijna klaar met de teruglegging van de dijk aan de Waal. Het gebied aan de noordelijke oever is nog nauwelijks ingericht omdat eerder ontwikkelde projecten niet haalbaar bleken in de huidige economische omstandigheden. De gemeente wil op een verantwoorde en eigentijdse wijze de invulling van dit gebied op gang brengen. De vraag is: waar ligt het logische begin?

image
Hoe breng je gebiedsontwikkeling op gang?

Gemeente Nijmegen en GEM Waalsprong vroegen naar een kunstenaar die een ontwikkeling op gang kan brengen waarmee dijkterugleggingsgebied en Waalsprong zich kunnen profileren. KUNSTwerkt benaderde kunstenaarsgroep Observatorium.

Het Observatorium deed een voorstel voor een ruimtelijke ingreep met bijbehorende programmering die leidt tot een samenbindende visie en een nieuw vergezicht. De tijd was niet rijp voor uitvoeringsbesluiten omdat de gemeente werd bestookt met veel en uiteenlopende initiatieven.

waalsprong2
Schermafbeelding 2019-11-15 om 15.50.23
Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag