Heijmans + O.K. Parking

Op loopafstand van de historische binnenstad ontwikkelt Heijmans ‘Noorderhaven’, een eigentijdse aanvulling op de binnenstad van Zutphen. Met dit nieuwbouwproject van woningen en voorzieningen maakt de binnenstad een sprong over het spoor. In Noorderhaven ligt de oude fabriek van Reesink, die inmiddels eigendom is van Heijmans Vastgoed. 

image
Hoe kom je tot een zinvolle tijdelijke bestemming?

De directie van Heijmans overwoog tijdelijk gebruik van de leegstaande Reesink fabriek. De loods van 1.500 m2 zou nog ongeveer een jaar blijven staan en zou daarna worden afgebroken.

De concrete vraag was: met welke tijdelijke bestemming van de Reesink loods kunnen wij mensen uit de Zutphense binnenstad naar Noorderhaven trekken? We hebben een start gemaakt met wat eendaagse activiteiten. Nu zijn we op zoek naar iets dat langer doorloopt en meer impact heeft op het gebied.

‘So we have a plan en also do it ook dan’. Met deze leuze presenteerde het tweekoppige ontwerpbureau O.K. Parking een aantal inventieve en goed onderbouwde ideeën. Heijmans reageerde enthousiast op de inhoud. Maar de beschikbare tijd werd uiteindelijk te beperkt om de investering rendabel te maken.

heijmans
Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag