Modehuis Blijdesteijn + Eylem Aladogan

Modehuis Blijdesteijn bestaat al sinds 1833. De ondernemende grondleggers van dit bloeiende familiebedrijf legden een solide basis. Ze gingen letterlijk én figuurlijk ‘de boer op’. Eerst met handkarren en later met paard en wagen bezochten zij hun klanten, woonachtig aan onverharde wegen op het omringende platteland. In weer en wind.

_MG_0410-LRG

In 1833 begint Hijman van Blijdesteijn een winkel in manufacturen: het begin van Blijdesteijn Mode.

Wat ooit begon met handel op handkarren via onverharde wegen groeide uit tot een prachtig familiebedrijf met nationale faam. Hoe zijn hier nieuwe doelgroepen aan te trekken?

De barre tochten, die ze soms ploeterend door de modder aflegden, waren goed voor een hechte relatie met hun klanten waar concurrenten geen kans meer maakten. Naast deze heldere visie op klantenbinding was er een ander slim inzicht. Zodra de mogelijkheden er waren, werd er onmiddellijk landelijk geadverteerd. De klantgerichte benadering en de vooruitstrevende PR-aanpak zitten nog altijd in het Blijdesteijn-DNA. Het bedrijf ontwikkelde zich tot landelijk bekende kledingwinkel en een publiekstrekker voor Tiel. Inmiddels wordt het modehuis gerund door de zesde generatie, nog steeds gekenmerkt door dezelfde drive! Met 220 kledingmerken, eerlijk advies en persoonlijke service borduurt men gestaag voort aan de opgebouwde reputatie.

Eylem Aladogan maakt tekeningen, sculpturen en installaties. Ze is gefascineerd door natuur, wetenschap, techniek en ambachtelijke processen. In haar installaties (gemaakt van veren, messen, vogels, geweren, hout, keramiek, touw) probeert ze uitdrukking te geven aan begrippen als kracht, tegenwicht, wilskracht.
Blijdesteijn is op allerlei niveaus met verduurzaming bezig is, aldus Eylem. In termen van persoonlijke aandacht, stabiliteit, degelijkheid, betrouwbaarheid en traditie. Er wordt bewust en kritisch ingekocht. Er is een atelier waar kleding met de hand op maat wordt gemaakt. Die onzichtbare maar prijzenswaardige aspecten van het bedrijf wil ze naar voren halen. Het liefst wil ze eenmalig de etalages ontwerpen. Die lenen zich voor het uitdragen van de duurzaamheidsboodschap aan de passant. Lees meer.

Etalage-schets-1-LRG