Kookwinkel Oostendorp + Przewalski

Oostendorp is een luxe kookwinkel in het centrum van Tiel met een geschiedenis die ver teruggaat. In de 19e eeuw zag een van de voorvaderen als boerenzoon de snelle opkomst van de landbouwmechanisatie, ging werken in machinefabrieken en specialiseerde zich in de bouw van landbouwmachines.

_MG_1273-LRG

Oostendorp is een luxe kookwinkel in het centrum van Tiel met een geschiedenis die teruggaat naar het eind van de 19e eeuw.

Het merk Oostendorp is een begrip sinds eind 19e eeuw. Hoe zijn dit krachtige profiel en die hoogwaardige identiteit sterker uit te dragen?

Hij startte een bedrijf in huishoudelijke artikelen, ijzerwaren, machines voor de landbouw en verwarmingssystemen. In 1987 werd het installatiebedrijf verkocht en bleef alleen de winkel over. Die is nu in handen van Ingrid Oostendorp en haar man Huub Blom. Naast de verkoop van huishoudelijke artikelen legt men zich toe Oostendorp zich toe op de verkoop en reparatie van espresso- en keukenmachines. Op 1.000 m2 winkeloppervlak zijn hier nu duizenden artikelen te vinden op het gebied van koken, koffie, huishouden en tuinmeubelen!

Gea Grevink en Peter van der Gulden zijn grafisch vormgevers en vrije kunstenaars. Goed in complexe opdrachten – mede door hun unieke samenwerking en werkwijze. Schoonheid, relevantie en praktisch nut zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een ontwerpvraag is vaak een reactie op een onderliggend probleem. De kunstenaars analyseerden de bestaande communicatie over het enorme aanbod van keukenspullen en -apparatuur, bekeken de gebruikte uitingen en onderzochten wat er precies overgebracht zou moeten worden. De communicatie in de winkel en online beperkt zich nu tot adviezen over ‘de beste pannenset’ of ‘blitse machines’. En Oostendorp heeft alles! Dat is uniek. Maar: er is eigenlijk veel te veel. En een rode draad ontbreekt. De kunstenaars stellen voor om die rode draad te ontwikkelen. In de vorm van een helder en transparant manifest: het Oostendorp manifest. Lees meer.

przwalski-oostendorp-expo

"Met deze expositie gaan we op zoek naar onze overeenkomst met de firma Oostendorp en brengen we een eerbetoon aan de overvloed.” Gea Grevink & Peter van der Gulden over de expositie bij Zinder in april-mei 2022

280115108_1042449173060108_4235411689096253284_n
specifiek-3-LRG