Rijnstate + Erik Odijk

Rijnstate Arnhem is een topklinisch opleidingsziekenhuis waar patiënten voor alle specialismen terecht kunnen. Het ziekenhuis onderging een uitbreiding: aan de noordoost zijde is 5.000 m2 toegevoegd met een nieuw gebouw dat in architectuur afwijkt van het hoofdgebouw. 

image
Hoe realiseer je een aangename ruimtebeleving?

Er speelden twee vragen.

  • Voor de route van oudbouw naar nieuwbouw is men op zoek naar een artistiek verantwoorde ingreep, die een ‘logische’ overgang mogelijk maakt.
  • Rijnstate hanteert het principe van Healing Environment dat gebaseerd is op de overtuiging dat een overzichtelijke en met aandacht vormgegeven omgeving een positieve invloed heeft op het welbevinden van de patiënt.

KUNSTwerkt bracht Rijnstate in contact met Erik Odijk en begeleidde het ontwerp proces. Het Mondriaanfonds kende subsidie toe voor de uitvoering van het ontwerp: een ingreep die zich manifesteert in de glazen gang naar de nieuwbouw en het buitengebied. Zie hier.

rijnstate
Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag