Woodbrooke Hotel + Willem te Voortwis, Mirjan Koldeweij, Corrie Kuijs

Het Woodbrookershuis in Barchem (het oudste conferentieoord in Nederland) is in 2012 verbouwd en heringericht als Woodbrooke Hotel. De nieuwe staf wil met de geschiedenis van het Woodbrookerhuis als basis het hotel voorzien van een eigen verblijfsfilosofie die de aantrekkingskracht en betrokkenheid van toeristen en bezoekers gaat versterken.

image
Hoe definieer en visualiseer je een bedrijfsfilosofie?

KUNSTwerkt organiseerde een brainstorm-sessie met drie kunstenaars om het Woodbrooke Hotel aan een verblijfsfilosofie te helpen. Mirjan Koldeweij en Willem te Voortwis ontwikkelden een plan voor een Vierjaargetijden-festival. Daarin werd vanuit de verschillende kunstdisiplines het specifieke cultuur- en natuurhistorische erfgoed van de Achterhoek voor het voetlicht gebracht. Corrie Kuijs bedacht een aanbod van kunstroutes in de omgeving die individueel of in groepsverband gevolgd kunnen worden: lopend, per fiets of met de auto.

image
image
image
Erna aan de Stegge

Door

Erna aan de Stegge

Erna werkt als adviseur bij Cultuur Oost en is projectleider van KUNSTwerkt. Ze brengt kunstenaars in contact met opdrachtgevers.

Stel een vraag